Spannend!

warning: Parameter 1 to theme_field() expected to be a reference, value given in /var/www/vhosts/50/210018/webspace/httpdocs/dehoedvaneinstein.nl/includes/theme.inc on line 171.

Rosa en Charlotte (tweelingzussen) en hun vriend Tijmen gaan op een ruimtevaartexperiment. Ze mogen alle drie naar het ruimtestation , maar alleen Rosa en Tijmen mogen mee met de raket Dark Star , momenteel de snelste raket van het heelal. Charlotte blijft in het ruimtestation , maar opeens gaat er iets fout, de raket verliest contact met de aarde . Een lange, onzekere tijd staat hen nu te wachten.
Het verhaal is zeer goed opgebouwd. In het begin geeft men eerst zeer veel uitleg over de relativiteitstheorie; dit kan op een bepaald moment wel saai zijn en soms zeer moeilijk om te begrijpen , maar naarmate men de eerste 60 pagina’s gelezen heeft begint er veel spanning in het verhaal te komen en leest het boek als een trein. Op het einde legt men alles duidelijk uit en snap je het verhaal volledig.
Het verhaal speelt zich af in het realistische Amsterdam. De auteur beschrijft zeer goed de theorie van Einstein (dat we eigenlijk een ander beeld hebben van het heelal dan we denken). Het verhaal is geschreven in het vlot Nederlands, alhoewel soms die uitleg over de theorie moeilijk te begrijpen valt. Het vertelstandpunt is een hij-verteller, maar er zijn drie hoofdpersonen: dus soms zijn er scènes met Rosa en Tijmen in de ruimte en soms alleen met

Charlotte op aarde. Je merkt dat de auteur de theorieën goed bestudeerd heeft en toch heeft hij dit goed kunnen verwerken in een spannende jeugdroman. Het is een zeer spannende roman met veel sciencefiction erin, maar toch heeft het een leerrijke kern van waarheid.