Internationaal Jaar van de Sterrenkunde 2009

 

Links

Hier vind je links naar interessante sites die met Einstein, Zwarte Gaten en Ruimtevaart te maken hebben.

Universiteit Groningen: Zwarte Gaten

De Universiteit van Groningen heeft een fraaie site gebouwd over Zwarte Gaten. Ga daar eens heen en doe het spel. Je reist in enkele seconden naar een Zwart Gat. Rosa en Tijmen hebben er heel wat langer over gedaan en zijn zo ver niet gekomen.

NEMO

NEMO, het Amsterdamse Science Center, dat vlak bij het Centraal Station te vinden is. Het ziet er uit als een enorm, groenig schip. NEMO komt in het boek voor onder de naam Nieuw Sterrenstad. NEMO is de nieuwe naam voor newMetropolis, zoals het science center werd gedoopt bij de oprichting. Een metropool is een grote stad. Sterrenstad is de naam van het kosmonauten opleidingscentrum in Rusland.

Einstein in beeld

Als je een indruk wilt krijgen van Einstein dan vind je bij YouTube heel veel film fragmenten met deze wetenschapper. Bijvoorbeeld deze:

Anatomy of a black hole

Op deze site wordt uitgelegd hoe een Zwart Gat werkt. Mooie beelden en een goede uitleg.

Collision

Dit is een game om de mensheid te redden van de botsing tussen onze Melkweg en het sterrenstelsel Andromeda.

Nationaal Ruimtevaart Museum

Stichting Ruimtevaart Museum is onderdeel van de vrijwilligersorganisatie van het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome op Lelystad Airport.

Nederlands Ruimtevaartcentrum te Noordwijk

Dit is de website van het Nederlands Ruimtevaartcentrum te Noordwijk. Alles over ruimtevaart en Zwarte Gaten. En interactief!

Reisbureau Virgin Atlantic

Boek een ruimtereis bij het ruimte reisbureau Virgin Atlantic en bekijk de trailer.